Stimulus ke2

Semalam bakal PM ke6 melancarkan stimulus ke 2 berjumlah rm60 billon bagi memastikan ekonomi negara pulih.Aku yang belajar sains nie cuba memahami perkara yang berkaitan dengan ekomomi tambahan pula aku baru ja dipilih untuk bersama-sama dengan lajnah ekonomi pada tanure kali ini.

Bagi pendapat aku yang jahil tentang ekonomi nie,aku berasa sangsi dengan stimulus ke2 yang dilancarkan oleh Najib altantuya ini.

1)Mengapa perlu stimulus ke2 yang nilainya begitu besar andai ekonomi negara tidak terjejas seperti yang sering dimomokkan oleh kabinet BN?

2)Kenapa sekarang baru dilancarkan(beberapa hari lagi perhimpunan agong UMNO akan bersidang), kenapa tidak ketika mula-mula ekonomi terjejas? Adakah kerana Najib nak membuktikan die layak memegang tampuk pemerintahan?

3)Adakah Najib ada agenda lain disebalik stimulus ke2? sejarah membuktikan UMNO tidak pernah pun perhatin terhadap nasib rakyat(kalu ada pun sedikit je) yang mereka risaukan hanyalah poket dan kantung mereka dan sahabat yang rapat dengan mereka.

Semua sedia maklum bahawa krisis ekonomi yang terbaru ini membuktikan kapatalisme yang dibawa oleh barat gagal sepenuhnya. Marilah kita kembali kepada Islam yang syumul. Bukan sahaja dalam ekonomi bahkan dalan segenap aspek termasuklah hukum jenayah Islam yang dipandang lekeh oleh sesetengah pemimpin UMNO.Kerana hanya hukum-hukum Islamlah yang mampu mengatasi segenap masalah ummat pada masa kini.

Comments

0 Responses to "Stimulus ke2"

Post a Comment

Sirr al-Asrar

Sirr al-Asrar

Who is Sirr al-Asrar

Kembara Ilmu

1) Tadika Kemas Taiping Perak

2) SAR Nurul Islam Taiping Perak

3) Sk St George 1 Taiping Perak

4) SK Kg Jambu Taiping Perak

5) SMK King Edward 7 Taiping Perak

6) SMKA Sultan Azlan Shah Bota Perak

7) SBPI Gopeng Perak

8) SMKA Sultan Azlan Shah (kembali)

9) SEPAKAT Driving Car

10) Persijilan Maahad Tahfiz Darul Quran KKB Selangor

11) Pondok Baitul Qura' Sg Udang Melaka

12) Allied Health Sciences CFS IIUM PJ Selangor

13) Tallaqi Kitab Ax101 with Us Muhadir

14) Dietetic IIUM Kuantan

Ar-Rijal

Kedai Kopi

Jemput Ziarah

Popular Posts

TETAMU